bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – fredrick backman ;; recenzie

O carte „înduioșătoare, amuzantă și inteligent scrisă”, spun cei de la Kirkus Reviews. Ați ghicit despre ce carte este vorba? Dacă nu, vă mai dau un indiciu. Este scrisă de autorul bestseller-ului Un bărbat pe nume Ove, editată și redactată de editura musai. 

Ei bine, este vorba despre cartea Bunica mi-a zis să-ti spun că-i pare rău  scrisă de Fredrik Backman, după cum am zis și în titlu.

Această carte m-a purtat prin toate emoțiile. De la râs nebunesc, până la plâns. Este o carte fascinantă, o carte complexă ca să zic așa.

Elsa, o fetiță de aproape nouă anișori, o fetiță foarte deșteaptă pentru vârsta ei, alături cu bunica ei, au un tărâm secret – Miamas și o limbă secretă. Bunica acesteia este foarte nebunatică, este precum un copil, deși are vârsta pe care o are. Mereu când Elsa este supărată, de cele mai multe ori din cauza colegilor săi, bunica o face să râdă făcând năzbâtii, ca apoi să ajungă la poliție și să vină mama Elsei, fiica bunicii, și să o scoată de acolo. Bunica, deși este internată în spital, țin să zic că în spitalul în care însăși fiica ei este șefă, mereu evadează ca să-i readucă zâmbetul pe buze  nepoțicii ei.

Orice copil ar da să o aibă pe bunica Elsei, sau cel puțin să fie asemănătoare, nu? Cel puțin eu una, da. O femeie care își riscă viața, cât și cazierul – care presupun că are câteva fapte penale, doar pentru nepoata ei.

Este o carte bine scrisă, cu o copertă bine conturată. Un roman de nota 1000, ce mai.

Romanul îl găsiți pe următoarele site-uri:Editura ArtElefantLibrisCarturesti.

Sper că v-a plăcut articolul meu, vom reveni curând cu articole din ce în ce mai bune!

Ați citit cartea? Ce impresie v-a lăsat? Aștept răspunsurile în comentarii!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s