INTERVIU CU AUTORI | FLAVIA CĂPRARIU

Ei bine, printre toți cei 8 autori, am strecurat o autoare nepublicată, doar pe wattpad. Link-ul de la cartea de pe wattpad îl aveți aici.

Este tânără, cu forțe proaspete și promit că vă va surprinde.

Ei bine, astea fiind spuse, hai să începem articoluuuul!!

Stai. încă nu! Ca să vă zic câte ceva despre Flavia; ea este o bloggeriță (blogspot ), și daaaa, are și o carte superbăăăă, evident că am și citit-o, pe wattpaddd (link ).

Ok. acum să începem articolul propriu zis că am prea-pălăvrăgit acum.

  1. În primul rand, cum a fost experiența dumneavoastră cu scrisul?

Am avut, sinceră să fiu, momente în care spuneam că nu o să mai pun în viața mea mâna pe un stilou sau pe vreo tastatură, după care treceau câteva săptămâni de repaus total, și când dintr-un motiv sau altul alegeam din nou să scriu, pierdeam de foarte multe ori noțiunea timpului. Cred că de cele mai multe ori am afișat o atitudine ușor bipolară față de scris.

2. Cum e să fii autor?

Măi, nu știu, cred că e destul de tare. Eu sunt de abia la jumătatea drumului, deci nu îmi prea pot da cu părerea.

3. Cartea dumneavoastră oglindește, oarecum, viața personală a dumneavoastră?

Mai mult oglindește oamenii pe care adesea i-am întâlnit în viață. În carte doar se conturează mai bine impresiile pe care aceștia mi le-au lăsat, fie ele mai bune sau mai rele.

4. Cum v-a venit ideea?

Culmea, de la copertă. La mine cred că totul a fost cam pe dos. Mi-a plăcut foarte tare imaginea pe care am găsit-o aleatoriu pe o aplicație, așa că am zis să o transform într-o copertă. Restul a venit de la sine.

5.1.  Ce v-ați dorit să deveniți de mică fiind?

Cred că dansatoare sau actriță, nu mai știu sigur.

5.2. Dacă autoare, de ce? Dacă altceva, din nou, de ce?

Cred că aveam o oarecare conexiune cu lucrurile care îți transmiteau emoție, mai ales că eu eram foarte emotivă în acea perioadă. Încă sunt.

6. Acum urmează una dintre întrebările mele preferate: care au fost etapele scrierii a cărții dumneavoastră?

Momentan personajele mele încep să prindă personalitate și nu îmi mai e foarte ușor să le transpun într-o scenă sau alta, pentru că deja încep să își facă de cap.

7. Care este cartea preferata a dumneavoastra, dar autorul/autoarea?

Cred că „Suflete sălbatice” de Amanda Quick.

8. Ce v-a adus în lumea magică a lecturii?

Asta e o întrebare dificilă pentru mine, căci nu există doar un singur lucru. Oricum, cred că aveam de cele mai multe ori să evadez din realitate.

9. Cum ați putea îndruma o persoană oarecare să înceapa să scrie, deși acesteia îi este frică?

Cred că regula de aur în această „treabă” este să-și dea timp. Timp în care să se adune de pe unde și-a mai lăsat diferite părți din suflet, timp în care să se gândească și timp în care să planifice. Și cred că este foarte important să scrie doar pentru el sau ea la început, căci așa o să învețe să își crească aripi, mental vorbind. Iar următorii pași cred că sunt previzibili. Va zbura de capul lui sau al ei fără să îi fie frică să se uite la modul în care se îndepărtează de sol.

10.1. Există o persoană în lumea reală care vă inspiră? De ce?

Cred că majoritatea oamenilor cu care intru în contact mă inspiră prin simpla stare de spirit pe care o am după ce vorbesc cu ei. Sunt mai mult o persoană a emoțiilor atunci când vine vorba de aproximativ orice. Poate mai puțin de mâncare. Acolo uneori mă metamorfozez.

10.2. Dar în lumea lecturii? De ce?

Aici cred că într-un mod ironic rețin pe o perioadă mai îndelungată personajele care chiar nu mi-au plăcut decât cele bune. Mă gândesc că poate regăsesc ceva din răutatea unui personaj negativ și în propria mea personalitate și acesta este motivul. Momentan nu îmi vine un exemplu clar, dacă o să îmi amintesc, revin la întrebare.

11. Ce v-a determinat să alegeți personajele și genurile cărților? Dar locațiile și timpul?

Să fiu sinceră, majoritatea sunt la voia întâmplării. Pun însă accent foarte mare pe numele acestora și tocmai de aceea toate denumirile pe care personajele mele le au, fie ele secundare sau principale, semnifică ceva.

Șiiiiiii… acesta a fost interviul cu număruuuul treeeeeeeeeeeee, iar săptămâna viitoare va fi un interviu cu o cărticică, dar de data aceea – cu AUTOGRAF!

Noi am fost Nati (scris, redactat) și Maria (poze) și ne auzim în următorul articol.

This sentence doesn’t sound like me, but whatever.

Thank you very muci pentru pozici, Mari.

Love, N. & M.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s