PROBLEMELE SOCIETĂȚII | nepăsarea

Ola, camarazi. Nu maritimi, ci de patrie, de data aceasta.

Astăzi vom vorbi despre ceva ce mulți blogări d-ăștia evită să vorbească. Nu zic că toți, însă unii cam da, anume nepăsarea oamenilor.

Deoarece și pentru că virgulă consider că sunt mult mai multe probleme ale societății și aș vrea să intru în amănunt în mai multe, am zis să încep o serie.

O serie despre cât de …. sunt oamenii.

Adjectivul îl alegeți voi, că eu îl am pe al meu.

Voi începe cu ceva ce mă apasă pe creier de multă vreme. Nepăsarea.

Nepăsarea asta e de mai multe feluri. Nepăsare față de tovarășii noștri rumânași, nepăsare față de natură (faună și floră, adică animale și plante) etc. În fine, astăzi vom vorbi despre aceste 2 subiecte. Nepăsare față de tovarăși și nepăsare față de natură. Let’s start!

Nepăsarea față de tovarășii rumânași

Voi începe dând un exemplu.

Am văzut acum câteva zile o fată care era bătută, bătută de niște dihanie de băieți, vreo 2 metri și ceva și cel putin 100 de kilograme. Pe lângă ea, evident, treceau oameni. Nu puteam face nimic, fiind în bus.

Dragilor, ce e asta? Nu vă credeați voi mare familie? Că noi suntem un stat bun, cu inimă bună? Că noi suntem creștini?

Minciuni.

Nu știu, chiar nu știu, dar hai să încercăm să fim un stat mai bun. Unul cu adevărat credincios în Dumnezeu și unul în altul. E cu adevărat un challenge complicat, știu, dar se merită.

Doar prin babysteps România o să devină un loc mai bun, unul pașnic.

Într-adevăr, am văzut și exemple pozitive. Oameni ajutând vârstnicii să își ducă plasele, să treacă strada, să urce scările, ș.a.m.d.

Ca un challenge, precum cel de pe instagram, vă provoc să faceți cel puțin un lucru bun/ săptămână, nu cer mai mult. Cum am zis, prin babysteps o să evoluăm, ușurel.

A două situație este:

Nepăsarea față de natură

Aici e simplu. Majoritatea aruncă gunoaie pe jos. Plastic pe jos.

Știu că o să par, probabil, nebună, însă plasticul nu face bine solului, implicit plantelor. Ce se întâmplă dacă plantele, copacii, „se îmbolnăvesc”? Ne pierdem SINGURA sursă de oxigen.

În cazul animalelor e și mai simplu: înghit plasticul, se îneacă, mor, ne pierdem sursă de hrană, și toți știm că minunata carne este leguma noastră preferată.

În aceași „categorie” intră și când nebunii ăștia taie copăceii, pădurile pentru … case, șosele..

Vă mai propun un CHALLENGE. Hai să încercăm să aruncăm gunoiul la coșuri de gunoi, dacă vedem gunoi pe jos (plastic, metal, etc) să îl adunăm și să diminuăm folosirea plasticului. Un fel de zero waste.

Sper că nu am zăbovit aiurea aici și că ați înțeles măcar esențialul (dacă e posibil, să vă și plăcut). Aștept feedbacks! Bye, mujeres y senoros. 😪

Love,

D. N.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s