1 decembrie + surpriză micutză

Serustoc, camarazi! Azi, 1 decembrie 2018, ziua când țărișoara noastră face 100 de ani, am zis să fac un blog post nou.

Oh Doamne, se vede că nu am mai postat de ceva timp, nu am cuvintele cu mine.

Mai întâi, intrați pe Youtube și puneți de la Hrușcă „Tu Ardeal” (haștag proud to be ardeleancă) și să începem istorisirea.

Gata? Ok.

Țara noastră, plină de minunății, una din puținele țări care are toate formele de relief existente, în ciuda frumuseții ei, are niște oameni teribili. Sper că în câțiva ani, copii și nepoții mei să aibă parte de alte persoane în țara asta.

Suntem singura țară în care totul se vinde. S-au vândut atâtea Invenții, atâtea firme, au vândut până și oamenii.

Salariile sunt scăzute. Al naibii de scăzute. De ce credeți că toți doctorii buni pleacă și noi nici măcar 1 singur doctor bun nu mai avem? Slavă, Arafat, ce să zic.

Au venit austriecii, au cumpărat o firmă la faliment, au crescut-o și apoi au tăiat copacii, iar la ei e regulă de aur să nu tai copaci. Iartă-mă, dar așa se face? Ah da, logic, banii merg în Austria.

Majoritatea firmelor nu acceptă să rămâi gravidă. Așa se promovează natalitatea? Apoi ei se plâng că de ce e așa ridicată mortalitatea. Iartă-mă, dar dacă rămâi gravidă, te concediază și nu mai stă la discuții; și stai – la unele job-uri îți precizează în contract să nu rămâi însărcinată timp de x ani. Păi e asta treaba?

Suntem prima țară la numărul avorturilor. Știți între ce vârste se înregistrează cele mai multe avorturi? 12-17. Ce e asta? Voi vă gândiți câți doctori, avocați, parlamentari buni au fost uciși? Colac peste pupăză, numărul 2 este Republica Moldova. Drăguț.

În ciuda a toate astea, avem niște castele superbe. Niște zone minunate. (Sighișoara, Sibiu, Bran, Oradea și lista continuă), unii oameni amabili. Nu mulți, dar sunt, mai ales în zona Ardealului. Ne putem mândri cu niște cântăreți de valoare. Știați că printre primele clipuri de pe youtube a fost un cover de la „Dragostea din tei” de la O-Zone?

Multe filme (Schimbul regal de exemplu) au fost filmate la noi în castele, ceea ce confirmă faptul că avem castele uimitoare.

Ca încheiere, voi zice un singur lucru, sau două:

Ar trebui să devenim mai buni și să apreciem ce avem, pământul românesc.

și

România, devii mai bună, te rog!

SĂ BATĂ TOBELEEEEE

Dragilor, drept răsplată pentru tot, m-am gândit să filmez săptămânal, iar (sper să iasă ceva) și să public săptămânal un articol cu ideile mele și confesiunile mele, aici, pe blog! Ce părere aveți?

Love, N.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s